Téli Margita

A Téli Margita teljesítménytúra a Gödöllői-dombság erdeiben kanyarog. A útvonal érinti az Erzsébet parkot, a Pap Miska-kutat, a Babati Istállóskastélyt,

Budai Trapp

A Budai Trapp teljesítménytúrát 2023. évben 31. alkalommal rendezi meg a BTSSZ változtatott hosszú és rövid távú útvonalon, új időpontban.

Perczel Mór Emléktúra

A Dobogó Természetjáró és Hegymászó Egyesület ötödik alkalommal rendezi meg a Perczel Mór Emlék- és Teljesítménytúrát. Négy távon, először körtúraként.

Göre túrák

A Balatontól mindössze 8 kilométerre fekvő Szőlősgyörök iskolájából induló túra ellenőrzőpontjai mind természeti, mind történeti, mind pedig irodalmi szempontból érdekesek.

Soproni távlatok

A Soproni Egyetem botanikus kertjéből induló túrák célja Sopron panorámájának különböző irányokból való bemutatása, illetve sportolási lehetőség biztosítása az érdeklődőknek.

Merzse-mocsár 20/10

A Rákoskerti Lemaradás T. S. Sz. E. 1993 óta szervez teljesítménytúrákat. A Merzse-mocsár 20/10 km-es túrát 9. alkalommal rendezik meg.

Sárga teljesítménytúrák

A Sárga 70 egy régi klasszikus túra. A budai sárga sáv jelzésen halad végig, így tájékozódni nagyon egyszerű az útvonalon.

Vitézlő

Indulj el a Vitézlőn, elnyűtt testből vitéz lőn! Négy tájegységet is bebarangolhatsz a Szendrőről induló túrán, 9 különböző táv közül választhatsz!

Erdőspusztai Kék

A 2007 óta minden tavasszal megrendezett túra 7 választható távja ugyanúgy lehetőséget biztosít a családosan andalgónak, mint az egyénileg futónak.

Mackó túra

A Mackó túra a Tápió-vidék első és egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező teljesítménytúrája. Az útvonal változatos, halastavakkal, erdős-mezős részekkel találkozhatunk túránk során.

Nosztra

A BTHE által rendezett teljesítménytúra a Börzsöny nyugati részén található szebbnél-szebb csúcsok különböző távokon történő felkeresését teszi lehetővé.

Csévharaszti homoki erdőben

A Csévharasztot körülölelő homokbuckás, borókás és fehér nyáras erdeiben rendezett túra bizonyítja, hogy Budapesthez közel, az Alföldön is jót kirándulhatunk.

Fehérkőlápa teljesítménytúra

2022-ben a Fehérkőlápa Turistaház – óriási fölénnyel – érdemelte ki az Év Turistaháza címet, a Zsófia-kilátó az Év Kilátója elismerést.

Mezőföld

A Mezőföld teljesítménytúráknak otthont adó vidéket egy résztvevő szerint pont egyszerűsége teszi nagyszerűvé, nincs ugyanis, ami elvonná figyelmünket a tájról.

Bazalt TT

Miért gyertek a Bazalt TT-re? Mert gyönyörű a környezet, a túrákat a környék látnivalóira fűzték fel. Látnivaló pedig van bőven.

Jurisics

A Kőszegi-hegység legszebb részein vezető teljesítménytúra bemutatja a hegység természeti és épített látnivalóit. Hatalmas erdők, kiváló ösvények, gyönyörű panorámák várnak!

Pelikán

A Szolnoki Közalkalmazott Természetbarátok Turista Egyesülete 2023-ban lesz 40 éves, 25. alkalommal rendezi meg a Pelikán gyalogos és kerékpáros túranapot.

16 km a XVI. kerületben

Ötödik alkalommal rendezik meg a 16 km a XVI. kerületben túrát, a kerület eddig teljesítménytúrák által kevésbé érintett részeit megmutatva.

Szent Imre teljesítménytúra

Mottó: „Sok jó ember kis hegyen is elfér!” 18 éven felüliek megkóstolhatják a „hegy levét”, de a rendezők mindenkire gondolnak.

Füredi ősz

A teljesítménytúra az őszi Balatonfüred környékét mutatja be. Az egész táj kiszínesedik ebben a hónapban, az év talán leglátványosabb időszakában.

Áprily Lajos Emléktúra

Az emléktúra célja, hogy Visegrádhoz és környékéhez kötődő emlékeinek bejárásával méltó módon emlékezzünk meg Áprily Lajos életművéről, természet- és hazaszeretetéről.

Advent a Cserhátban

Karácsony közeledtével rendezik meg az „Advent a Cserhátban” teljesítménytúrát, melynek útvonalai a Cserhát egyik legújabb kilátóját, a Prónay-kilátót keresik fel.

Cartographia – Budai Mikulás

Az ellenőrzőpontok a téli, szikrázó, napsütéses időben is csodálatos panorámát kínálnak. Az igazolás, ahol lehetséges, a kilátó legfelső szintjén történik.