2022Budai-hegységTúraleírás

Cartographia – Budai Kilátók

Cartographia – Budai Kilátók

2006-ban rendezték meg az első Budai Kilátók teljesítménytúrát, amelynek útvonala a Normafa és Nagykovácsi között, a hegység kilátóit és jellegzetes kilátópontjait (Erzsébet-kilátó, Kaán Károly-kilátó, Makovecz Imre-kilátó, Fekete-fej, Vörös-pocsolya, Tarnai-pihenő, Csergezán Pál-kilátó) fűzi fel egy 24 km-es távon.

2007 óta rendezik meg plusz távként – a hosszabb távokat teljesítő túrázók kívánságára – a Feketefej utca és a Tarnai-pihenő között, megnövelt útvonalon az „Extra” távot. Ennek útvonalából kimaradt a Vörös-pocsolya, de két új ellenőrzőpontként bekerült Budakeszi Vadaspark és a Katonasírok. Az Extra táv egy részén a résztvevők „egyéni tájolással” keresik fel a Budakeszi Vadasparkban álló Vörös-hegyi kilátót, majd onnan tovább a Katonasírokat és a Tarnai-pihenő ellenőrzőpontot, ahol csatlakoznak a normál útvonal teljesítőihez.

A rendezők az útvonalon található kilátók és kilátópontok kínálta panorámában történő gyönyörködésre akként motiválnak, hogy az ellenőrzőpont igazolása – ahol lehetséges – a kilátó legfelső szintjén történik.

Cartographia – Budai Kilátók

Időpont: 2022. október 8., szombat

Rajt: Normafa (1121 Budapest)

Cél: Nagykovácsi, rk. plébánia (2094 Nagykovácsi, Kossuth L. u. 113.)

Nevezés és rajt: 7 órától 9 óráig

Távok, útvonalak, nevezési díjak

Útvonal: Normafa – János-hegy, Erzsébet-kilátó – Szépjuhászné – Nagy-Hárs-hegy, Kaán Károly-kilátó – Kis-Hárs-hegy, Makovecz-kilátó – Fekete-fej – Petneházi rét – Vöröspocsolyás-hát – Tarnai-pihenő – Nagy-Kopasz, Csergezán Pál-kilátó – Nagykovácsi

Táv: 23 km • Szintemelkedés: 700 m • Szintidő: 7 óra

Nevezési idő: 7.00–9.00 • Nevezési díj: 1600 Ft/fő

Útvonal: Normafa – János-hegy, Erzsébet-kilátó – Szépjuhászné – Nagy-Hárs-hegy, Kaán Károly-kilátó – Kis-Hárs-hegy, Makovecz-kilátó – Fekete-fej – Petneházi rét – egyéni tájolással Budakeszi Vadaspark – egyéni tájolással Katonasírok – Tarnai-pihenő – Nagy-Kopasz, Csergezán Pál-kilátó – Nagykovácsi

Táv: 29 km • Szintemelkedés: 1000 m • Szintidő: 9 óra

Nevezési idő: 7.00–9.00 • Nevezési díj: 1600 Ft/fő

CARTOGRAPHIA KUPA KEDVEZMÉNY:
200 Ft a nevezési díjból (más kedvezménnyel nem összevonható)

További információk az alábbi elérhetőségeken

Tipográfia Testedző Egyesület

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük