Cartographia Kupa

A 2022-es (12.) Cartographia Kupa kiírása

A 2010-ben indított Cartographia Kupa célja a teljesítménytúrázás népszerűsítése, hazánk természeti szépségeinek megismertetése. A túrasorozat keretében, évről évre hasonló elv alapján kiválasztva, különböző tájegységek más-más túrái teljesíthetők. 


A Kupa kiírója a Cartographia kiadó, koordinátora a Tipográfia Testedző Egyesület.

A teljesítés feltétele

A 24 kiválasztott teljesítménytúra valamelyik távjából összesen legalább 8 – 2008. január 1-jén vagy utána született gyermek esetén 6 – igazolt teljesítése.

Résztvevő

A túrákon és a kupában való részvétel nyílt, kortól, egyesületi tagságtól függetlenül bárki részt vehet, aki a kiírásban foglaltakat elfogadja.

Igazolófüzet

A kiíró a túramozgalom teljesítésének igazolásához igazolófüzetet ad ki, mely tartalmazza a kupasorozat és a hozzá kapcsolódó fotópályázat kiírását, a résztvevő teljesítménytúrák időpontját, legfontosabb adatait, a rendezők és a túrák bemutatását, illetve a túrák teljesítésének igazolására szolgáló oldalakat. 

Az igazolófüzet ára 2022 januári megjelenésekor kerül meghatározásra.

Teljesítés

Igazolt teljesítésnek tekintendő, ha a túrázó az adott túra valamelyik távjára benevez, azt teljesíti, és a Cartographia Kupa 2020 igazolófüzetébe a túra rendezőjétől megkapja a túra cél- vagy igazolóbélyegzőjének lenyomatát.

Amennyiben a túrázó az adott teljesítménytúra céljában – igazolófüzet hiányában – nem tudja igazoltatni a teljesítést, azt a következő Cartographia Kupa túrák bármelyikén, vagy a koordinátorral egyeztetett módon az igazolandó túra hiteles dokumentumainak (emléklap, oklevél, itiner) bemutatásával később is megteheti.