Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Sárga teljesítménytúrák

2023. április 30.2023. május 01.

Sárga

A Sárga 70 egy régi klasszikus túra. A budai sárga sáv jelzésen halad végig, így tájékozódni nagyon egyszerű az útvonalon. A túra különlegessége az esti rajtoltatás, ezért a reggeli melegebb idő különösen jól tud esni a kitartó túrázónak.

A hajnali madárdal, csillagos égbolt a túra védjegye, ahogyan a sok katonasír is. Budapest legnagyobb vízesése mellett is elhalad, továbbá az alábbi kilátópontokon: Vörös-hegy, Zsíros-hegy, Kálvária-hegy, Újlaki-hegy, Nagy-Hárs-hegy, Törökugrató. Az alábbi ikonikus helyszíneket is érinti: Klastrompuszta, Szépjuhászné, Sorrento sziklák, Pilis-nyereg, Muflon Itató.

Sok táv közül lehet választani, a 10-es, 15-ös táv körtúra a családosokra, kutyusokkal kirándulókra gondolva. A 20B távon vezetett túra indul délben!

A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (közimsertebb nevén: BEAC) 1898-ban alakult Eötvös Loránd vezetésével. 6 olimpiai aranyat, és összesen 17 olimpiai érmet értek el eddig a BEAC sportolói. 1964 óta létezik az egyesület túraszakosztálya. 2007 óta szervezik a Sárga 70 teljesítménytúrákat.

További információ a túraleírásnál.

Részletek

Kezdés:
2023. április 30.
Vége:
2023. május 01.
Esemény kategória:
Esemény címkék:
,